Vanja Modigh

Trions vision är att ta vara på varje rösts unika klang och karaktär.

Spelar på fredag i Hörsalen och Crescendo

Vokaltrion Vanja Modigh bildades i samband med medlemmarnas studier i svensk folksång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under studietiden kom de i kontakt med gamla inspelningar av folklig sång från bland annat USA och Georgien. Tagna av sångernas skörhet och kraft samt med en fascination inför de inspelade rösternas olika klangfärger föddes idén om att låta material och sångstil berikas av olika traditioner. Detta blev startskottet för trion Vanja Modigh. 

Planer smiddes under takåsarna i Stockholms Gamla stan och trion började att tillaga sin vokala sånggryta som de kallade den. Efter åtskilliga timmar av experimenterande, lekande och studerande hade trion utvecklat sin unika klang. 

Vad skulle de nu kalla sig? Många var förslagen, men en ruggig novemberkväll, bland tända ljus och urdruckna tekoppar föddes idén om ett alias, att den röst som blir till när deras röster kommer samman är en ny röst, denna röst är Vanja. Vanja är ett anagram av sångerskornas förnamn och Modigh är ett ledord för vad de vill vara när de sjunger och väljer sin repertoar. När de sjunger tillsammans är de Vanja Modigh.

Trions vision är att ta vara på varje rösts unika klang och karaktär, att låta varje sång få sitt eget uttryck och klangfärg genom ett utforskande av röstens potential och möjligheter. Det finns inga gränser för vilka sånger och traditioner som trion kan ta sig an i framtiden. 

English version

Coming soon.