EPOS artister

EPOS – Equality and Plurality On Stage

På lördagen av festivalen kan ni uppleva ett axplock av akter ur EPOS nätverks medlemslista!

Det blir en härlig blandning av musik och dans från fyra olika akter:

Ana Imraa

Ana Imraa uppträder med orentalisk dans till ett brett musikspann och skapar minnesvärda upplevelser genom sin glädje till dansen.

Syrsan

En trio som med sång, gitarrer och slagverk bjuder på visor om livet och kärleken med musikaliska influenser av såväl svensk folkmusik som musik från latinamerika och västafrika. Musik som är enkel, innerlig och berör på djupet.

  • Anki W Ebonsdotter – sång och gitarr
  • Juan Romero – Slagverk
  • Pelle Vallgren – elgitarr

Johansson/Vikström

Johansson/Vikström framför berättande ballader och dansvisor från när och fjärran.

  • Lisa Johansson – sång
  • Annika Vikström – gitarr

Ralf Novak Rosengren och Marie Länne Persson

Ett smakprov inför diaserten med duon senare under festivalen! Musikerna Ralf Novak Rosengren och Marie Länne Persson har, tillsammans och utifrån sina respektive traditioner inom den nordiska folkmusiken och svensk-romska resandemusiken hittat visor, låtar och berättelser om den folkmusikhistoria vi har gemensamt.

  • Ralf Novak Rosengren – sång, gitarr
  • Marie Länne Persson – sång, harpa, gitarr.

Om EPOS

EPOS är ett nätverk som verkar för att öka jämställdhet och mångfald inom folk- och världsmusik och -dans. Namnet står för Equality and Plurality On Stage. Ett epos är också en väldig berättelse som i sig innehåller ett myller av berättelser med många gestalter och skiftande huvudpersoner. EPOS strävan är att musik- och danslivet på samma sätt ska ha rum för en mångfald av växlande berättelser, gestalter, sånger, perspektiv och huvudpersoner, som möts och påverkar varandra i ett ständigt samspel med rörliga hierarkier.