Danskurser med Jeanette Evansson och Ami Dregelid


Fredag:

Snabbkurs inför kvällen med Jeanette och Ami 

Kom och prova på polska och schottis så att du kan vara med och dansa under kvällen!

Lördag:

Dansa polska – från början

Den här kursen vänder sig till dig som har lust att lära dig att dansa polska, så att du kan vara med och dansa på dansgolven under festivalen. 

Dansa polska – fortsättning 

Vi utgår från det du redan kan och jobbar för att utveckla möjligheten till kommunikationen i paret och med musiken. 

Ami Petersson Dregelid är dansare och pedagog med lång erfarenhet av undervisning på alla nivåer. Hon är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlströminstitutet, undervisar i dans och spel på Kungl. musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms Konstnärliga Högskola samt har kortare kurser. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern centrala och hon har under många år undersökt och utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.

Jeanette Evansson är spelman och pedagog från Östhammar. En av hennes stora musikaliska förebilder är spelmannen Anton Jernberg och traditionen efter honom ligger närmast hjärtat. Hon undervisar sedan många år i hemkommunens kulturskola samt på den 1-åriga spelkursen på Eric Sahlströminstitutet. Hon har sedan flera år fördjupat sig i att spela till dans och att hitta samspelet/samdansen. Det har blivit det viktigaste i hennes musicerande.”