Ethno on the road

Folkmusiker från tre kontinenter på unik turné

Ethno i Rättvik är sannolikt världens största och äldsta internationella folkmusikläger för ungdomar. I år är det 33 år sedan lägret startades, då på legendariska Falun folkmusikfestival. 

Ethno on the road är turnéversion av Ethno som sedan 18 år tillbaka åker ut på en två veckor lång sverigeturné. Fem skickliga musiker från tre kontinenter, alla med sin egen särpräglade musiktradition, väljs ut bland 100 deltagare. Med Nina Perez och Peter Rousu som mentorer får de en chans att utveckla sitt unika samspel ytterligare. Vilka som kommer delta är ännu höljt i dunkel men av erfarenhet från tidigare år så vet vi att det kommer bli en otroligt häftig konsert. 

Musiktraditioner möts, blandas och skapar tillsammans en unik musikalisk upplevelse som du inte vill missa. Världsmusik i världsklass utlovas!

Ethno arrangeras av Folkmusikens hus i Rättvik i samarbete med och med stöd av bl a region Dalarna, studieförbundet Bilda, Rättviks kommun, Jeunesses Musicales International, Sveriges Spelmäns Riksförbund och Folk You.