Ethno on the road

Efter två års uppehåll är Ethno on the road tillbaka med ett nytt fantastiskt band! 

Ethno Sweden är sannolikt världens största internationell folkmusikläger för unga musiker. I år är det 33 år sedan lägret startades på Falu Folkmusikfestival i Dalarna, sedan dess har Ethno spridit sig och finns idag i över 40 länder över hela världen. 

Ethno on the road är turnéversionen av Ethno som i höst ger sig ut på en tre veckor lång turné i Sverige. Årets band har internationell tyngd med fem deltagare från tre kontinenter. Under ledning av två skickliga och erfarna mentorer, Nina Perez och Peter Rousu, får nu dessa unga musiker möjligheten att mötas igen för att tillsammans skapa en alldeles unik musikupplevelse. De kommer att ta dig med på en magisk musikalsik resa, världen runt på bara en timme. Spelglädje som smittar, en lyckokick att bära med sig ut i höstmörkret, detta vill du inte missa! 

Medverkande: 

Iren Barnum, USA (flöjt/sång)

Petra Nordin, Sverige (fiol) 

Velizara Karaivanova, Bulgarien (sång) 

Antonio Vásquez från Chile (stränginstrument)

Iwan Audran, Frankrike (slagverk)

Mentorer: 

Nina Perez (fiol)

Peter Rousu (bas/gitarr)

Ethno on the road arrangeras av Folkmusikens hus i samarbete med och med stöd av Rättviks kommun, studieförbundet Bilda, Sveriges Spelmäns Riksförbund, Musik i Dalarna, Region Gävleborg, Musik vid Siljan, Folk You, Dalarnas Hemslöjdsförbund, Jeunesses Musicales International och Dalarnas läns landsting.