Våtmarkens superhjältar

STOCKHOLM 2023-07-25 Folkmusikduon Våtmark, Nina Grigorjeva (t.h) och Sandra Berggren , spelar gamla snuskvisor och gör föreställningar för ungdomar . De skall spela på Kristinehovs Malmgård. Foto: Ali Lorestani / TT / kod 11950

Med dagens media matas vi med gränslösa ideal och normer som får oss att tappa fotfästet. Mänsklig gemenskap, kärlek och närhet riskerar att gå förlorat.

Vem ska rädda människorna från att bli gråa och tråkiga? Vem ska lära dem att sätta gränser och vara rädda om varandra?

Våtmarkens superhjältar är på ett livsviktigt uppdrag.

Med hjälp av musik, dans och berättelser bygger superhjältarna upp en armé av modiga individer. Individer som ifrågasätter utseendehetsen och har en sund inställning till sina kroppar, kärlek och sex.

Folkmusiken har en mäktig kraft. Den har förenat människor och överförts mun till mun i många generationer. Under föreställningen får ungdomarna höra traditionell musik med modern twist framfört på fiol, stämsång och folkliga flöjter.

Föreställningen är uppdelad i olika teman. Några exempel är kroppen, samtycke och lust. Ämnena tas upp på ett skämtsamt sätt men med underliggande allvar. Superhjältarna är emot negativa moralkakor och pekpinnar utan förespråkar nyfikenhet och närvaro.

Pratet och musiken vävs naturligt samman.

Via härlig stämsång, glimten i ögat och svängigt ackompanjemang bjuder Nina Grigorjeva (sång och flöjt) och Sandra Berggren (sång och fiol) alla nyfikna öron på en rolig, spännande show.