Hygienkoncept

När vi började planera årets festival insåg vi snabbt att det kommer krävas en del anpassningar till gällande regler, att reglerna kan förändras och att det som var okej igår kanske inte är okej idag.

Utifrån den information och kunskap vi har samlat in under sommaren väcktes tanken att inte genomföra festivalen som ett stort, gemensamt evenemang. Istället kom idén om små enheter, oberoende av varandra, fysiskt delade och anpassningsbara efter ändrade regler men också efter lokalens egenskaper.

För att möta folkhälsomyndighetens krav på max 50 personer tänkte vi om. Vi bestämde oss för fyra scener där konserter skulle gå parallella under fredag och lördag. Vi gick på jakt efter passande lokaler och hittade dem inte långt från industrilandskapet: Årets festival kommer äga rum på Crescendo, Cnema, Arbetets museum, Stage Skandia och Hörsalen.

Du som har bokat en biljett till en scen får upplevelsen av konserterna knutna till den scenen. Det kommer alltså inte vara möjligt att växla under samma dag. Däremot kan du vara på en annan scen på lördag.

Med det sagt har vi försökt att rotera artisterna snarare än publiken, så tanken är att alla festivalbesökare kommer se nästan alla artister. Det funkar inte alltid till 100%, men vi har gjort vårt bästa för att alla scener kommer vara lika varierande och roliga att vara på.

Biljettbokning kommer endast ske online för att kunna hålla koll på maxantalet.

I lokalerna följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer om numrerade sittplatser, avstånd och hygien.

Ditt ansvar

Festivalen är för dig. Utan gäster ingen festival. För att det kan funka även i dessa tider behöver vi hjälpas åt. Några månader in i pandemin behöver vi nog inte förklara i detalj vad som gäller, snarare påminna er om att Folkhälsomyndighetens rekommendationer fortfarande gäller.

Vi hälsar dig välkommen om du är helt friskt, ja, helt friskt. Ingen ont i halsen, ingen liten snuva. För att göra det lättare för dig att bestämma dig om du ska stanna hemma eller ej kommer det i år vara möjligt att lämna tillbaka din biljett gratis fram till sista dagen, typ till konserten börjar.