Danskurser med Ami och Daniel

Danskurser med Ami och Daniel

Fredag:

Snabbkurs inför kvällen

Välkommen på snabbkurs inför kvällens och nattens dans! Du får prova på polska och schottis så att du kan vara med och dansa under festivalen.

Lördag:

Dansa polska – från början

Danskurs för dig som har lust att lära dig att dansa polska. Du som har provat tidigare och vill friska upp dina kunskaper är också välkommen. Vi börjar från början så att alla kan hänga med och syftet är att du ska kunna vara med och dansa på dansgolven under kvällen och natten!

Dansa polska – fortsättning

Danskurs för dig som har dansat tidigare. Vi utgår från det du redan kan och jobbar med att utveckla möjligheten till kommunikation med den du dansar med och med musiken. Vi kommer att jobba med till exempel snurr och sväng, balans och teknik, svikt och samdans, tydlighet och flöde. Syftet är att det ska vara lätt och roligt men samtidigt ge fördjupad kunskap.

Om Ami och Daniel

Ami och Daniel är bägge intresserade av musik och dans. När de undervisar har de fokus på att få det att fungera bra tillsammans med den du dansar med och tillsammans med musiken. De använder metoder som utgår från Daniels spel och du kommer att få dansa mycket!

Ami Petersson Dregelid är dansare och pedagog med lång erfarenhet av undervisning på alla nivåer. Hon undervisar i dans och spel på Kungl musikhögskolan i Stockholm, på Stockholms Konstnärliga Högskola, är lärare på Folkdanskursen på Eric Sahlström institutet samt har kortare kurser. För Ami är samspelet med musiken och danspartnern central och hon har under många år undersökt och utvecklat metoder att förmedla det när hon undervisar.

Daniel Hedman – Spelman på silverbasharpa och fiol som nyfiket utforskar vad som gör musik både värd att lyssna på och samtidigt god att dansa till. Inte minst samarbetet med Ami, men också med många både vana och ovana dansare genom åren, har givit insikter om musikens sammansättning av driv, tyngd och lätthet. En process som lyckligtvis aldrig blir färdig!