Midgren|Skrobe|Quartey

Med fiol, slagverk och gitarr skapar trion en mix av sväng och intimitet, lek och allvar. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla.

Tina Quartey är närmast en levande legend, startade sin karriär i Filarfolket och sedan Groupa under 80- och 90-talet och har sedan dess bidragit med sitt sväng och sin breda palett av ljud och klanger till en lång rad band och projekt inom både folkmusik och andra genrer.

Sven Midgren växte upp med just Filarfolket i hörlurarna och samtidigt omgiven av spelmän som matade på med traditionella skånelåtar på fioler. Han har sedan dess gjort sig känd som en av sin generations flitigaste dansspelmän, djupt förankrad i den sydsvenska traditionen, men med en stor bredd på sin repertoar. I hans spel paras driv och lekfullhet med innerlighet och dynamik.

Allan Skrobe har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt, men återvänder ständigt hem till den svenska folkmusiken. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.