Funktionär FAQ

Hur många timmar behöver jag jobba?

För en tvådagars-biljett behöver du jobba 5 timmar sammanlagt.

Antingen 2 timmar på fredagen samt 3 timmar på lördagen, eller om du önskar att jobba alla 5 timmar under en av dagarna.

För en fredagsbiljett behöver du jobba 2 timmar, och för en lördagsbiljett behöver du jobba 3 timmar.

När ska jag vara på plats innan mitt pass börjar?

Du ska vara på plats 15 min innan ditt pass börjar. Då får du en introduktion av de som hade passet innan dig.

Som konsertvärd går du till artist/funktionärsinformationen (vid artist och funktionärsentrén) 15 min innan ditt pass börjar för att få funktionärsbricka. Där finns även mer information om scenerna och spelschema.

Som festivalvärd går du till artist/funktionärsinformationen (vid artist och funktionärsentrén). Där får du kontakt med funktionärsansvariga från festivalens arrangörsgrupp.

Ingår boende och mat?

Nej, men du får gratis inträde på festivalen för den dagen/de dagar du jobbar. Matbiljett utanordnas om du efter förfrågan antar att jobba extrapass.

Vart checkar jag in när jag kommer till festivalen?

Om du ska jobba som funktionär checkar du in i artistentrén. Om du jobbar som funktionär bara en av dagarna checkar du in i artistentrén den dagen du jobbar, och betalar dig in i vanliga biljettentrén den dagen du inte jobbar.

OBS! kom ihåg att checka in på festivalen i god tid innan ditt pass börjar.

Om jag vill gå på en speciell konsert eller vara med VM hur gör jag då?

Du kan antingen skriva det i kommentarsfältet när du gör din anmälan på hemsidan, om du inte skrivit detta i anmälningsformuläret, maila funktionar@folkmusik.nu så tar vi hänsyn till dina önskemål i den bästa mån vi kan.

Jag vill jobba med en kompis hur gör jag då?

Du kan antingen skriva det i kommentarsfältet när du gör din anmälan på hemsidan, om du inte skrivit detta i anmälningsformuläret, maila funktionar@folkmusik.nu så tar vi hänsyn till dina önskemål i den bästa mån vi kan.

När/hur får jag veta att jag får vara funktionär?

Vi svarar dig via mail så fort vi kan efter att du har anmält dig. Förhoppningsvis inom några dagar.

När är sista anmälningsdatum?

Vill vi gärna ha din anmälan veckan innan festivalhelgen.

Det går ändå bra att höra av sig även med kort varsel då man aldrig kan ha nog med funktionärer 🙂

Om jag anmält mig som funktionär båda dagarna, men fått förhinder/ vill inte längre vara funktionär båda dagarna, kan jag ångra mig och bara ta ett pass istället för två?

Ja, om du ångrar dig och vill jobba och gå in gratis endast en av dagarna istället för båda, så kan du maila oss till funktionar@folkmusik.nu, och betala den dagen du inte vill jobba.

Om jag anmält mig som funktionär, men ångrat mig och inte längre vill vara funktionär/inte längre vill eller kan komma alls på festivalen, när är senaste datum att ”avanmäla”, och hur gör jag det?

Om du inte längre vill vara funktionär, utan antingen istället vill betala dig in på festivalen, eller inte längre vill/kan komma på festivalen, maila funktionar@folkmusik.nu.